Wat is de prijs van crepi m2 met isolatie? [Soorten en isolatiewaarde]

Zoek je naar een goede optie om je muren te isoleren? Dan is crepi wellicht iets voor jou en je woning. Maar hoeveel kost dat nu eigenlijk? De prijs voor crepi m2 met isolatie hangt af van verschillende factoren zoals de soort en de isolatiewaarde die crepi biedt. Er bestaan verschillende soorten crepi en ieder soort heeft een andere isolatiewaarde. Ontdek in dit artikel alles over de prijs van crepi m2 met isolatie. 

Ontvang prijzen op maat

Wat kost crepi als gevelisolatie?

Wanneer je overweegt om je gevel te isoleren met crepi moet je rekening houden met een gemiddelde prijs die varieert tussen de 40 euro en 140 euro per vierkante meter. Het exacte bedrag dat jij betaalt voor je project hangt af van heel wat verschillende factoren zoals het soort gevelbepleistering en het al dan niet voorzien van isolatie.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs/m² zonder isolatieGemiddelde prijs/m² met isolatie
Crepi gevel40 tot 80 euro per vierkante meter100 tot 140 euro per vierkante meter

Wil je graag inzicht in exacte prijzen crepi m2 met isolatie voor jouw gevel? Aarzel dan zeker niet om onderaan de pagina het formulier in te vullen. Zo ontvang jij een prijs op maat van een erkende vakman.

crepi

Beschikbare premie

Je kan het totale kostenplaatje van je renovatieproject verlagen door subsidies aan te vragen. Voor je gevelrenovatie kan je rekenen op een renovatiepremie van wel 20 tot 30% van de goedgekeurde facturen. Vraag bij je stad of gemeente aan of jij in aanmerking zou komen voor één van de eventuele premies

Let op: Aan deze subsidies zijn enkele voorwaarden verbonden.

Terugbetaaltijd

Hoewel de kostprijs van crepi met isolatie aan de hoge kant ligt, is het wel een échte investering. Door deze renovatiewerken, stijgt je woning niet enkel in waarde maar kan je je energiefactuur bovendien enorm doen verlagen. Hierdoor spaar je heel wat geld uit. 

Hoeveel soorten crepi voor de gevel bestaan er?

We onderscheiden twee soorten crepi voor gevelbepleistering: minerale crepi en kunsthars crepi. Welke is nu de beste voor jouw gevel?

Minerale crepi

Als je op zoek bent naar een natuurlijk product met dampopen en waterkerende eigenschappen, dan is minerale crepi de beste keuze voor je gevel.

Deze crepi is samengesteld uit een mengsel van zand, kalk en cement. Wanneer we minerale crepi vergelijken met kunsthars crepi, zien we dat minerale crepi gevoelig is voor vuil, mossen en scheurvorming.

Het groot voordeel van de minerale crepi is dat het ideaal is om oneffenheden van je gevel weg te werken doordat het dikker kan worden aangebracht. 

Kunsthars crepi

Kunsthars crepi, ofwel silliconenpleister of synthetische pleister, is een pleister die gemaakt is op basis van kunsthars. Dit soort crepi is elastischer en meer bestand tegen vocht, krassen, scheuren en vervuiling op je gevel. Het is bovendien ideaal in combinatie met gevelisolatie.

Het grootste voordeel van kunsthars crepi is dat het op zowat elke ondergrond kan worden aangebracht.

Contacteer specialisten in je buurt

Welke crepi werkt het meest isolerend?

Beide crepi soorten scoren zeer goed op vlak van isolatie. Toch kiezen we het meest voor kunstharspleister. Waarom? Omdat dit type crepi elastischer is waardoor de kans op scheuren kleiner is. Bovendien is het kras- en stootvrij en 100% waterdicht materiaal. 

Beste optie bij gevelrenovatie

Beide crepi soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Benieuwd welk type voor jou en je woning de beste optie is? Neem dan zeker contact op met een vakman

Let op de dikte van de crepi

Als je voor crepi kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de dikte ervan. Gemiddeld ligt deze tussen 6 en 12 centimeter. Houd er echter rekening mee dat 10 centimeter isolatie vaak niet genoeg is. Voor een optimale isolatie is minimaal 15 centimeter isolatiemateriaal nodig. Dus een dikte van 6 tot 12 centimeter voldoet mogelijk niet aan de BEN-normen die sinds 2021 gelden voor nieuwbouw.

Ook interessant voor jou:

Ontdek hieronder alle antwoorden op jouw vragen.

Wat is de beste isolatie voor een muur?

Crepi met isolatie is een multifunctionele gevelbekleding die heel wat voordelen biedt. Op deze manier bescherm je niet enkel je woning maar ook de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer. Dat biedt zeker voordelen voor woningen die al wat ouder zijn. 

Is crepi gevelbekleding makkelijk te onderhouden?

Elke gevelbekleding wordt na loop van tijd vuil. Het onderhoud van crepi is zeer eenvoudig. Het afspoelen van de gevel met een tuinslang kan al wonderen doen.

Er bestaat ook een andere optie: een transparante grondeerlaag installeren. Dat zorgt ervoor dat de gevelbekleding 100% waterafstotend wordt.

Hierdoor zal de gevel minder snel vuil aantrekken. Heb je een gevel met witte crepi? Dan is deze optie zeker aan te raden. 

Kies ik best voor spouwmuur-of gevelisolatie?

Heeft je woning een spouwmuur? Dan kies je best voor een spouwmuurisolatie. Hierbij wordt isolatiemateriaal in de spouw aangebracht.

Bij gevelisolatie is er meestal gewoonweg geen spouwmuur aanwezig. Daarom wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de gevel bevestigd. Dat wordt ook wel eens buitenisolatie genoemd.

Gevelisolatie is iets duurder dan spouwmuurisolatie

Wat is duurder: crepi, kaleien of steenstrips?

Er zijn verschillende opties voor gevelisolatie, zoals crepi, kaleien, steenstrips, en gevelisolatieplaten.

Qua prijs zijn steenstrips over het algemeen het duurst, terwijl gevelisolatieplaten, kaleien en crepi voordeliger zijn. Als je je afvraagt welke van deze drie de goedkoopste is, dan zijn zowel kaleien als gevelisolatieplaten meestal goedkoper dan crepi-isolatie.

crepi-vakman

Kom de prijs voor crepi per m2 met isolatie te weten voor jouw woning! Vraag hier gratis offertes aan

Benieuwd naar exacte prijzen voor crepi specifiek voor jouw gevel of woning? Door onderstaand formulier in te vullen, ontvang jij gratis en vrijblijvend tal van offertes van verschillende installateurs in jouw buurt. Werk voor je renovatieproject steeds samen met erkende vakmannen. Zij bieden steeds advies en een prijs op maat. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.